Avoinna ma-la 6.30-23, su 8-23. Tarkat aukiolot liikkeiden omilta sivuilta.

Saaren_logo sivun yläosaan.

Rinki-kierrätyspiste kauppakeskus Saaren vieressä

Rinki-kierrätyspiste sijaitsee Saaren kupeessa, huoltoaseman takana. Kierrätyslaatikoita on vaatteille, paperille, muoville, lasille, metallille ja kartongille. Nyt kannattaa kierrättää!

Suomi on onnistunut pakkausten kierrätyksessä melko hyvin, jo yli puolet pakkauksista kierrätetään. Muun muassa kartongin, lasin ja metallin kierrätystulokset ovat useita vuosia ylittäneet Suomessa ja EU:ssa asetetut tavoitteet, ja myös muovipakkausten kierrätystavoitteet on saavutettu. Kesällä 2014 voimaan tullut pakkausasetus lisäsi pakkausjätteiden kierrätystavoitteita vuosille 2016 ja 2020.

Pieni teko, suuri merkitys

Yritykset kantavat Suomessa päävastuun kierrätyksestä, mutta myös yksittäisten ihmisten teoilla on suuri merkitys.

Sinäkin voit auttaa minimoimaan jätteistä aiheutuvaa ympäristökuormitusta: lajittele pakkausjätteet Rinki-kierrätyskeskuksen ohjeiden mukaan ja palauta ne Rinki-pisteisiin kierrätettäviksi. 

Jokainen pieni teko on tärkeä – myös yhden ihmisen – jotta kierrätys kokonaisuudessaan toimisi tehokkaasti ja järkevästi. Mitä useampi meistä lajittelee jätteensä oikein, sitä enemmän saadaan hyvää materiaalia talteen. Tämä on ympäristölle hyvä asia, sillä kierrätyksen ansiosta vähenee tarve käyttää täysin uutta materiaalia tuotteiden valmistamiseen.  Kierrätys säästää energiaa ja luonnonvaroja. Lisäksi ympäristölle haitalliset hiilidioksidipäästöt vähenevät ja kaatopaikkakuormitus pienentyy.

Näin kuluttajapakkausjätteet kierrätetään uuden tuotteen raaka-aineeksi

Kun lajittelet ja palautat pakkausjätteet ohjeiden mukaan Rinki-ekopisteisiin, vaivannäkösi ei mene hukkaan. Oikein lajittelemasi ja kierrätyspisteisiin palauttamasi pakkausjätteet hyödynnetään raaka-aineena uusien tuotteiden valmistamisessa eli kierrätetään. Vain oikein lajiteltua pakkausjätettä voidaan hyödyntää kierrätyksessä.

Mihin pakkausjäte päätyy Rinki-ekopisteistä?

1. Pakkaukset tuodaan lajiteltuina Rinki-ekopisteisiin…

2. …joista ne kuljetetaan vastaanottoterminaaleihin, jotka toimivat välivarastoina…

3. …ja edelleen pakkausjätteitä hyödyntäviin laitoksiin, joissa niistä valmistetaan uusioraaka-ainetta tai uusia tuotteita.

4. Kierrätetystä raaka-aineesta tehty uusi tuote säästää energiaa ja ympäristöä.

Heräsikö sinulla kysymyksiä kierrätykseen liittyen?

Kun haluat lisää tietoja tai tarkennuksia Rinki-kierrätykseen liittyen, asiakaspalvelu kotitalouksille palvelee maksutta numerossa 0800 133 888 (ark. 7–21, la 9–18) ja sähköpostitse osoitteessa asiakaspalvelu@rinkiin.fi